Om BRF

Om BRF Korsnäbben
Bostadsrättsföreningen Korsnäbben ligger på Armégatan 25-29 i Huvudsta, Solna.
Föreningen omfattar 87 lägenheter fördelade på två punkthus med elva våningar samt ett mellanliggande lamellhus med fyra våningar. Fastigheten består även av ett garage med 49 p-platser samt 20 öppna p-platser med motorvärmare. Den totala boytan är ca 7 038 kvm.

Husen i BRF Korsnäbben och området är ritat av akitekt Per Hederus från arkitektfirman Fråne Hederus Malmström och fastigheten är uppförd av JM. Föreningen förvärvade fastigheten i mars 2004 och inflyttning skedde 2005. Lägenheterna är öppna, ljusa, moderna och har stora balkonger eller uteplater. Från de högsta våningarna har man en fantastisk utsikt över staden och Ulvsundasjön!

Närheten till både stad och natur invid Ulvsundasjöns strandpromenad skapar perfekta förutsättningar för ett aktivt liv i lugna omgivningar. Området är mycket populärt och det är många som vill bosätta sig här. Solna centrum ligger på gångavstånd och närheten till bra kommunikationer gör att det aldrig är långt hem.

Kommunalt
Tunnelbanans blåa linje (Akalla/Hjulsta och Kungsträdgården) stannar vid Västra skogen som är den närmaste tunnelbanestationen. Tåg mot T-centralen/Kungsträdgården avgår var 5:e minut i högtrafik. Från Västra skogens tunnelbanestation är det bara några hundra meter att promenera. Buss 113 går förbi Armégatan och om man promenerar ner på Huvudstagatan kommer man ner till Solna busstation där flera andra bussar avgår.

Med bil
Det är enkelt att parkera med bil på Armégatan 25-29. Antingen parkerar du utmed Armégatan (på bägge sidor) eller på pakeringsplatser inne på Wiboms väg. P-platserna är avgiftsbelagda.

Historia
Korsnäbben har av JM och arkitektkontoret Fråne Hederus Malmström genom Per Hederus utformats som en stadsnära oas. Närhet till både stad och natur invid Ulvundasjöns strandpromenad skapar förutsättningar för ett aktivt liv i lugna omgivningar.

Namnet Huvudsta har området fått av Huvudsta gård som finns dokumenterad sedan medeltiden. En mycket händelserik och dramatisk historia gjorde att gårdens anseende var lågt ända fram tills den köptes av Johan Wibom 1817. Han fick gården att blomstra på nytt. Än idag är gården i familjens Wiboms ägo, om än med betydligt mindre markområden.

Uppbyggnaden av Huvudsta som bostadsområde tog fart i början av 1900-talet då Egnahem köpte upp mark som avstyckades till 300 tomter. En rad beslut i 1908 års byggnadsordning lade därefter grunden till en omfattande utbyggnad av Huvudstaområdet. I efterkrigstidens entusiasm och nybyggaranda beslutades att alla bebyggelse i Huvudsta skulle ge plats för ny bebyggelse. Under 60- och 70-talen byggdes det nya Huvudsta upp, som idag är ett populärt område för både företag och bostäder och utgör hem för cirka 13 000 människor.

Solna som är en av Sveriges företagstätaste stad, har drygt 58 000 invånare och cirka 62 000 arbetsplatser. Från Solna har man nära till såväl Stockholm city som naturområden och kulturminnen. Cirka en tredjedel av Solnas yta består av Nationalstadsparken med bland annat Hagaparken och Ulriksdals slottspark.

Solna centrum ligger på gångavstånd och består idag av 120 butiker och restauranger.